Dünyadan Haberler

Cumhurbaşkanı istedi, Esad reddetti! “Neden zaferi bedavaya teslim edelim?”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi reddettiği öne sürüldü.
Reuters, Rusya’nın Türkiye ve Suriye arasında görüşme yapılması için yürüttüğü çalışmanın Şam’da kabul görmediğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile diplomatik ilişkilere dair “Bu malum bazı çevreleri rahatsız ediyor. Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz” demişti.
Reuters’ın görüştüğü iki kaynak Esad’ın Türkiye’de yapılacak seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini güçlendirmemek adına görüşmeyi kabul etmediğini iddia etti. Aynı kaynaklar olası görüşmede Türkiye’de 3,6 milyon Suriyelinin geri dönüşünün ele alınmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçimde olumlu yansıyacağını kaydetti.
Görüşme teklifi ile ilgili bilgisi olan üçüncü bir kaynak ise Şam’ın somut bir öneri olmadığı sürece görüşmeyi yararsız gördüğünü ve Türk güçlerinin ülke topraklarından tamamen çekilmesini istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı istedi, Esad reddetti! “Neden zaferi bedavaya teslim edelim?” .

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu