Dünyadan Haberler

Dünya Kupası’nda yeşil ve kırmızı forma sorunu! Renk körlüğü olanlar mağdur oldu

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda İsviçre ile Kamerun arasında oynanan mücadele kriz yarattı. Bir takımın kırmızı, bir takımın yeşil formayla sahaya çıkması renk körlüğü bulunanları mağdur etti. FIFA, Dünya Kupası’nda son 16 turu maçlarıyla birlikte yeni düzenlemede bulundu.
Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda grup maçları geride kaldı. Son 16 turu heyecanın başladığı günlerde çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Bütün takımlar turnuvadan iki ay önce açık ve koyu renklerde olmak üzere giyecekleri iki formayı FIFA’ya bildirmişti.
Karşılaşmalarda takımların ve hakemlerin seyircilerin ayırt edebileceği formalar giymesi gerekirken özellikle de kırmızı ve yeşil renk körlüğü yaşayan insanları da gözetmeleri gerekiyor. Ancak G Grubu’nda oynanan İsviçre – Kamerun karşılamasında İsviçre kırmızı Kamerun da yeşil forma ile sahaya çıktı ve bu renklerde körlük yaşayan insanlar maçı seyretmekte çok güçlük çekti.
FIFA ÖNLEM ALDI
FIFA bunun üzerine takımları uyarırken diğer maçlarda bir renk sorunu yaşanmadı. Turnuvanın kalan maçları için de takımların giyecekleri formaları da resimli şekilde açıkladı.

Dünya Kupası’nda yeşil ve kırmızı forma sorunu! Renk körlüğü olanlar mağdur oldu .

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu