Biyografiler

Emin Çapa Kimdir, Kaç Yaşında? Emin Çapa Hayatı ve Biyografisi

Emin Çapa Kimdir, Kaç Yaşında? Emin Çapa Hayatı ve Biyografisi araştırılıyor. Ekonomi alanında uzman olan ve TV ekranlarında sıklıkla gördüğümüz Emin Çapa oğlu kim, Emin Çapa hastalığı hakkında araştırma yapmakta. Gelin birlikte Emin Çapa hakkında tüm merak edilenleri öğrenelim…

Emin Çapa Kimdir?

Ünlü ekonomist olan Emin Çapa, aynı zamanda uzun yıllardır TV ekranlarında programlarda yapmaktadır. Bir çok kanalda gördüğümüz Emin Çapa, yıllarca CNN Türk de ekonomi programı sunmuştur. 1967 İzmit doğumludur ve 2023 yılı itibari ile 56 yaşındadır ve aslen İzmitlidir. Eğitimini, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi gazetecilik bölümünden mezun olarak bitirmiştir.

Eğitimini gördüğü sırada stajyer olarak Hürriyet gazetesinden çalışıyordu. Ekonomik entegrasyon teorileriyle ilgiliydi. Lisansüstü eğitimini Avrupa Birliği üzerine yaptı. Doktora eğitimini de ekonomi üzerinde yapmıştır. Kariyerinin ilk yılları az önce de belirttiğim gibi stajyer olarak başladığı Hürriyet gazetesi olmuştur. Daha sonrasında ise 1989 yılında Tempo Dergisinde kadrolu ekonomi muhabirliği yapıyordu.


Emin Çapa Hayatı ve Biyografisi

Yıllarca aldığı eğitimler sonrasında 1984 yılında üniversiteye başladığı sene Hürriyet gazetesinde stajyer olarak çalışmaya başladı. Ekonomik entegrasyon teorileriyle ilgilendi. Lisansüstü eğitimini AB üzerine ve doktora eğitimini de ekonomi üzerine yaptı. Emin Çapa, daha sonra 1989 yılında Tempo Dergisi‘mi muhabiri oldu. Türkiye’nin ilk özel radyolarından Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı.

Gemi Mühendisleri Odası’nda Oda Müdürlüğü yaptı. Türkiye’nin ilk özel radyolarından Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı. Endüstri ilişkileri ve “maaş” konularına duyduğu ilgi nedeniyle kısa bir süre TİSK’te çalıştıktan sonra, gazetecilik mesleğine geri döndü. İşçi-işveren konularına olan ilgisi nedeniyle kısa bir süre TİSK‘te çalıştı ve toplu sözleşme pazarlıklarıyla ilgilendi.

Sabah Gazetesi‘nde 5 yıl endüstri ilişkileri ve lisansüstü eğitimlerini aldığı Avrupa Birliği konularında muhabirlik yaptı ve Endüstriyel İlişkiler üzerine haftalık köşe yazıları yazdı. Ardından TÜSİAD‘da Muharrem Kayhan ve Erkut Yücaoğlu döneminde Başkan Danışmanı olarak çalıştı. 1999 Kasım ayından bu yana CNN TÜRK‘te çalışıyor. Editör olarak başladığı CNN TÜRK hayatında, önce Ekonomi İstihbarat Şefi, ardından Ekonomi Haber Müdürü, son olarak da Ekonomi Müdürü oldu.

CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Çapa; 2012 yılında hazırladığı “O Sırada” programında her şeyin arkasını merak edenler için 150 metrede cam da sildi, yerin 39 metre altını da inceledi. 2013 yılında “Aklın İzi” programında, izleyicilerini hurafeye, batıla, bilimsel görünen aldatmacalara karşı aklın ve bilimin peşine düşmeye davet etti.

Twitter 👉 Emin Çapa 


👇

👉 Cem Okullu Kimdir, Nerelidir? Cem Okullu Hayatı ve Biyografisi 

Emin Çapa Kimdir, Kaç Yaşında? Emin Çapa Hayatı ve Biyografisi .

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu